Skip to main content

Over mij

Mijn naam is Aad de Groot en samen met mijn gezin woon ik sinds 1999 in Krimpen aan den IJssel.

Ik ben al vanaf mijn jonge jaren werkzaam in de financiële sector. In 2019 heb ik de sprong genomen om mij te verdiepen in voetreflextherapie met de HBO opleiding van Total Health Academy. Deze drie jarige HBO opleiding leid op tot voetreflexplustherapeut. Het eerste jaar was gericht op de westerse drukzone techniek. In het 2e jaar lag de focus op de Traditionele Chinese Geneeskunde(TCM) de techniek van de meridiaanbanen. Door de klachten te kunnen behandelen met deze 2 verschillende technieken wordt het effect verstrekt en wordt er een beter resultaat behaald tijdens de behandelingen. 

De opleiding tot voetreflexPlus therapeut duurt 3 jaar. in 2023 ben afgestuurd voor deze opleiding. Voor de afronding van m'n opleiding het ik een scriptie geschreven over het effect van voetreflexologie bij vrouwen met een postpartum depressie. Voor dit onderzoek behandelde ik 5 vrouwen met 5 verschillende technieken. Uit het onderzoek blijkt het positieve effect bij de behandelingen bij vrouwen met postpartum klachten.

De reden dat ik gekozen heb voor deze opleiding is dat voetreflexmassage mij enorm heeft geholpen met een langdurig stress (burn-out) probleem. Daarnaast ben erg geïnspireerd geraakt wat de werking van reflexenzones in de voeten heeft op het gehele lichaam en geest. De holistische benadering spreekt mij er aan. Het volgen van deze opleiding in combinatie met het persoonlijk contact met mensen mij veel positiefs gebracht. Naast mijn baan, HBO opleiding en mijn nieuwe bedrijf FootreflexPlus, breng ik graag tijd door met mijn gezin, drink ik graag een wijntje en ontdek ik graag nieuwe vakantielanden.

Sinds 2021 ben ik gestart met mijn eigen praktijk in Krimpen aan den IJssel. Daar werk ik met veel plezier op de woensdag en donderdag, overdag en in de avond. 

 

Opleidingen:

  • 2020/2021; Total Health Academy, VoetreflexPlus I, Westerse behandeltechnieken
  • 2021/2022; Total Health Academy, VoetreflexPlus II, Chinese behandeltechnieken
  • 2022/2023; Total Health Academy, VoetreflexPlus III, Combinatie technieken
  • 2022; Total Health Academy; Trigger-point behandelingen
  • 2022; Total health Academy; Herstel na virusinfectie (Covid)
  • 2023; Total Health Academy, Specialisaties; Zwangerschapsreflexologie, fertiliteitsreflexologie, omgaan met kinderen en sportreflexologie.
  • 2023; Total Health Academy, Afstudeeropdracht afgerond over: het effect van voetreflexologie bij vrouwen met postpartum klachten.
  • 2023/2024; Total Health Academy; Medische basis kennis