Skip to main content

Meridianen, snelweg van de Qi.

Voetreflexplus is een holistische therapie die de reflexpunten in de voeten stimuleert om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Deze punten staan in verbinding met de meridianen, die energie door ons hele lichaam transporteren. Door de meridianen in balans te brengen, kunnen blokkades worden opgeheven en kan de energie vrij stromen, waardoor het lichaam optimaal kan functioneren. Hieronder vind je enkele belangrijke punten over de meridianen en hun rol in voetreflexplus:

1. Wat zijn meridianen?

Meridianen zijn energiebanen die door ons lichaam lopen en verbonden zijn met verschillende organen en lichaamsfuncties. Ze vormen een complex netwerk dat essentieel is voor de circulatie van levensenergie, ook wel bekend als Qi. In de traditionele Chinese geneeskunde worden meridianen beschouwd als kanalen waarlangs Qi stroomt en die een cruciale rol spelen bij het behouden van een goede gezondheid.

2. Hoe werken meridianen?

Meridianen fungeren als een soort snelwegen waarlangs energie door ons lichaam kan stromen. Elke meridiaan is verbonden met specifieke organen en lichaamsdelen. Wanneer de energie in een meridiaan geblokkeerd raakt, kan dit leiden tot lichamelijke of emotionele problemen. Het doel van voetreflexplus is om deze blokkades op te heffen en de energie weer vrij te laten stromen, zodat het lichaam in balans kan komen.

3. De belangrijkste meridianen:

Er zijn twaalf hoofdmeridianen die in paren door ons lichaam lopen. Elk paar meridianen is gekoppeld aan een specifiek orgaan of systeem. Hier zijn enkele van de belangrijkste meridianen en hun associaties:

  • Longmeridiaan: geassocieerd met de longen en ademhaling.
  • Niermeridiaan: geassocieerd met de nieren en het urinestelsel.
  • Levermeridiaan: geassocieerd met de lever en de spijsvertering.
  • Hartmeridiaan: geassocieerd met het hart en de bloedsomloop.
  • Maagmeridiaan: geassocieerd met de maag en de spijsvertering

4. Het verband tussen meridianen en voetreflexplus:

De reflexpunten in de voeten zijn direct verbonden met de meridianen in ons lichaam. Door deze punten te stimuleren, kan de energie in de bijbehorende meridianen worden beïnvloed. Voetreflexplus maakt gebruik van specifieke massagetechnieken en drukpunten om blokkades in de meridianen op te heffen en het natuurlijke genezingsproces te stimuleren. Het is een holistische benadering die gericht is op het herstellen van balans en het verbeteren van de algehele gezondheid.

meridianen op de onderbeen.