Skip to main content

Kinderklachten; effectief te behandelen met voetreflexologie.

Veel voorkomende klachten zijn:

  • Chronische buikpijn.

  • Prikkelbare darm syndroom (PDS).

  • Functionele buikpijn.

Een veel voorkomende klacht bij kinderen is chronische buikpijn en/of een afwijkend ontlastingspatroon. De diagnose van een prikkelbare darm syndroom (PDS), wordt steeds vaker geven bij kinderen tot 18 jaar.

Is er via onderzoeken geen medische verklaring te vinden en is er sprake van een chronische buikpijn die vrij constant aanwezig is, dan spreekt met van functionele buikpijn. Bij functionele buikpijn is er geen zieke of beschadiging aan de darmen te vinden.

Bekend is dat gevoelens en gedachten invloed hebben op de buik en darmen (hersen-darm as). Stress kan de klachten van PDS verergeren. Daarnaast kan voeding in combinatie met te weinig lichaamsbeweging PDS bij kinderen veroorzaken.

Steeds meer ouders (+/- 40%) zoeken hulp bij complementaire en alternatieve geneeskunde. Hiervoor kun je denken aan acupunctuur of voetreflexologie. Daarnaast blijkt een behandeling met hypnotherapie effectief te zijn.

Het effect van voetreflex behandelingen zijn tweeledig. De neurologische massages zijn gericht op het fysieke lichaam. De energetische massages zijn gericht op de psyche van het kind. Het resultaat van de behandeling zal alles te maken hebben met de combinatie van beide.

Een voetreflexbehandeling bij kinderen is duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten en is sterk afhankelijk per kind. De prijs per behandeling van ca. 30 - 45 minuten is €45,-

chronische buikpijn